Lindenfels – Erbach

De laatste dag van deze wandelvakantie brengt ons naar Erbach. De E8 loopt een paar kilometer noordelijk, maar in Michelstadt was dit weekend geen onderdak te krijgen. Dus vlak voor Michelstadt buigen wij af naar Erbach. Bleek geen verkeerde keuze. We starten bij Pension Karina. Lijkt aan deze kant een klein gebouw, maar is op een heuvel gebouwd en gaat drie verdiepingen naar beneden. In het dal een mooi terras en een zwembad.

De route voert ons door Lindenfels heen, je moet immers om het dal heen. Genoeg te zien onderweg. Over de heuvels waar het zonnetje het verse groen mooi doet uitkomen, daarna door de velden.

Bossen en velden wisselen elkaar af. De bomen met hun verse groen In het voorjaarszonnetje ziet alles er prachtig uit.

Bij de hut op de heuvel een uitgebreide uitleg over hoe vroeger door middel van vuren boodschappen doorgegeven werden.

In het dorpje Ober-Mossau een brouwerij. Helaas geen tijd om het bier de proeven. De staat van de weg laat zien dat we dichter bij een stad komen.

Soms is het bos ook niet wat je denkt. Langs deze weg was een natuur-begraafplaats. Alleen de kleine schildjes op de bomen, zichtbaar vanaf de weg, maakte dat duidelijk. Wij kwamen van de andere kant en zagen het (te) laat. Vlak voor Erbach de Sophienhöhe met de gelijknamige Sophientempel.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 21 km lang en maakt gebruik van markeringen van andere wandelpaden. De track van de wandeling vind je hier