Marsanne

We verblijven op de camping Les Bastets. Vanaf de camping lopen we een rondje naar Marsanne en dan weer terug. Het is hét rondje vanaf de camping, hoewel er best een aardige klim in zit. Dus vanaf de camping omhoog. En wanneer er haarspeldbochten in een voetpad zijn, weet je dat het nogal heftig omhoog gaat. Eenmaal boven gaat de wandeling langzaam weer naar beneden, richting Marsanne. Ondertussen hebben we een mooi uitzicht over het dal. De heldere lucht en de mooie wolken maken het allemaal een tikje mooier.

Aan het einde is ons een ruïne van een kerkje beloofd, maar dat staat in de stijgers. We mogen er niet in, we mogen er niet langs, dus we lopen over de weg naar beneden. Daar nemen we de afslag naar Fresnau. Een complex met onderkomen, een kerk en een kapelletje boven het dorp. Het geheel ademt rust uit (ook omdat het niet waait). De kerk is indrukwekkend maar ook het kapelletje mag er zijn.

Nadat we uitgekeken zijn, lopen we Marsanne binnen en kunnen het dan toch niet laten om de kerk in het dorp in te gaan. Die blijkt toch wel bijzonder te zijn, namelijk geheel beschilderd. Niet dat saaie wit dat je overal tegenkomt. En dat al sinds 1850. Ook de kachels, op stookolie, zijn het bewonderen waard. Steampunk. Wanneer we het dorp uitlopen komen we herinneringsstenen over de Dreyfuss-affaire tegen.

De weg tussen de velden door is niet erg bijzonder, op de markering op een boerderij en de grappige brievenbus na.

Deze wandeling is ongeveer 10,5km en is niet uitgezet, maar volgt wel de geel gemarkeerde wandelpaden. De wandeling die wij liepen, vind je hier.