Niederlützingen

Op onze eerste dag van de Herfstvakantie in Duitsland willen we natuurlijk wel een rondje wandelen. Buienradar houdt het op buien, dus we wagen het er op. De route die we lopen is samengesteld uit andere routes. Eerst lopen we de Quellenwandeling, daarna de Himmelsleiter. Het komt neer op vanaf Niederlützingen naar beneden naar de Schweppenburg, dan weer wat omhoog om later met een stevige klim het Brohltal weer te verlaten.

Bij de Schweppenburg steken we het spoor van de Vulkan-express over om in het wachthokje van de trein pauze te houden. De halteplaats is er niet alleen voor de Schweppenburg, maar ook voor een fabriek voor bronwater. Bij de volgende treinhalte steken we weer over en gaan we omhoog. Daar komen we op de hoogvlakte waar de dorpen op liggen. Bij een bankje met uitzicht op Brohl-Lutzing houden we even pauze, het is even droog.

Tijdens de hele wandeling komen en gaan de buien. Er is toch meer regen dan we verwachtten, dus we hebben de wandeling geheel in regenkleding gedaan. Een goede test. Gelukkig aan het einde van de wandeling gewoon direct bij de vakantiewoning en ruimte genoeg om alles te laten drogen.

Deze wandeling is ongeveer 8km lang en is afkomstig van Outdooractive.com. Hij is niet in zijn geheel gemarkeerd, de gebruikte paden zijn dat wel. Track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.