Nigtevecht – Diemen

We lopen van Nigtevecht naar Diemen. We volgen de route van het Trekvogelpad, maar lopen tegen de richting in. Inge loopt met ons mee. In Nigtevecht parkeren we in een woonwijk. Maar wat is het daar krap…

De dijk langs de Vecht (Klompweg) is eerst nog rustig, wat later komen er de grote hoeveelheden motorrijders. Onderweg het theekoepeltje van Zwaanwyck. Net als je het zat bent om steeds voor alles en iedereen aan de kant te gaan, ga je bij een boerderij de weg af en ga je de polders in, de Aetsveldsche Polder door. Wanneer je de polder weer uit komt, tref je op de kruising met de N236, het is bijna Amerikaans, een tankstation en een Chinees restaurant met gouden plastic markiezen en heel véél verkeer.

We gaan Weesp in door een 30-er jaren wijk. Erg mooie details op een poortgebouwtje naar de achtertuinen van huizen. Langs het water van de Nieuwstad pakken we een bankje in de zon. Hier hebben we de lus door Weesp stad laten zitten. Langs het kanaal tussen de Vecht en het Amsterdam Rijn kanaal staat nog een mooie molen. Op het Amsterdam Rijnkanaal de grote binnenvaartschepen. Het molenthema wordt herhaald met de molen “De Goede Hoop” aan de Gaasp. Bij Boerderlij Overbijlmer lopen we van de Stemmerdijk af het bos in. Dit is een aangelegd bos en het doet niet onder voor de bossen in Flevoland. Het bos gaat over in velden en bosjes van het Diemerbos tot aan ons eindpunt bij Diemen.

Deze etappe van het Trekvogelpad is ongeveer 14km. De track van de route die wij liepen vind je hier.