Obernburg – Röllfeld

We lopen vandaag van Elsenfeld (Main) naar Röllfeld. We zetten de auto in Röllfeld en gaan met de bus naar Elsenfeld Bhf. Het eerste stuk van deze wandeling hebben we de vorige keer gelopen. Toen bleek dat de track niet meer de route in het veld weergaf. Met een meer actuele track starten we de dag. De wandeling volgt grotendeels de Mainweg, aangegeven met een grote blauwe M.

Voorbij Elsenbach lopen we alsnog verkeerd, we volgen de M, terwijl de E8 anders loopt. Na een aardige klim en wat getuur op de kaart besluiten we de M te blijven volgen. Die loopt over een soort promenade (sinds 1934) door de druivenvelden. Mooi uitzicht over de velden, mooi uitzicht over de Main, rustieke uitzichtpunten, informatieborden, een mooi stuk. Wel wat drukker. En meer “last” van de stevige wind die er staat.

Halverwege de promenade vinden we een schutzhutte heuvelop. Na een korte stop, besluiten we de heuvel verder omhoog te gaan en op zoek te gaan naar de E8. Die vinden we een tiental meters hoger. Nu lopen we niet meer tussen de druivenranken, maar tussen de bomen. Soms op oude druivenplantages, soms duidelijk bosbouw. Naast het feit dat we natuurlijk graag de route van de E8 volgen, was wel duidelijk dat de promenade anders uit zou komen in het dorp Klinkenberg. De E8 brengt ons bij Burg Klingenberg. Daar gaat een höheweg naar Röllfeld ons eindpunt.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 15,5km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.