Oberwesel – Steeg / Bacharach

Deze etappe loopt van Oberwesel naar Steeg, een dorpje in de heuvels boven Bacharach. We parkeren in Bacharach en gaan dan met de trein naar Oberwesel. Vanaf Steeg pakken we de RV naar Bacharach. Het is onze laatste dag in een wandelweekend, we gaan dezelfde dag nog met de auto terug naar Nederland, dus de etappe is niet al te lang.

Bij Oberwesel gaat de wandeling omhoog naar het kasteel. Het is een hotel annex jeugdherberg. Bovengekomen loop je door Dellhofen en over landbouwweggetjes tussen de velden door. Wat verderop gaat het landbouwgebied over in bosbouw. Het weer houdt niet over, dus we zijn blij met de hut net voorbij Perscheid. De wandeling naar Steeg gaat door een dal dat voor wijnbouw gebruikt is. De terrassen zijn er nog, er loopt een pad en verder is er helemaal niks. Op een rustige zondagochtend zijn we er de enigen, de regen maakt het groen heerlijk fris. Eén van de mooiste stukjes van de E8 tot nu toe.

Bij Steeg verlaten we de E8 en lopen we naar Bacharach. De enkele weg naar beneden wordt langzaam drukker en breder. Bacharach is ook op zondag toeristen-gebied, het is er, ondanks de zondag en de regen, niet stil.

Deze etappe van de E8 is 13km. De route volgt de Rheinsteig met een zwarte R op wit vlak. De track van de wandeling vind je hier.