Wekerom – Lunteren

Met Eric loop ik een etappe van het Veluwe Zwerfpad. We doen de truc met de twee auto’s en starten de etappe op een parkeerplaats langs de Planken Wambuisweg bij Wekerom. Een klein stukje langs de provinciale weg en dan gaat het het bos in. Het is wat frisjes, maar er is wel genoeg te zien: de bomen staan mooi in kleur. Het stuk langs de Immerkampweg is lekker rechtdoor. Bij het begin van het Wekeromse zand lopen we verkeerd: de track is verouderd. Even terug en dan vinden we een poort in het hek en dan kunnen we weer verder. Bij een bankje op het open veld houden we pauze. En wanneer de zon toch weer even doorkomt knallen de herfstkleuren er uit.

Onderweg natuurlijk ook paddenstoelen, het is het seizoen. Bij uitkijktoren De Koepel nemen we rustig de tijd. Zelf was ik hier onlangs geweest, maar toen was het enorm druk. Nu hadden we het rijk alleen. Daarna door het Luntersche Buurtbos naar het eindpunt.

Deze etappe van het Veluwe Zwerfpad is ongeveer 11km lang. De meest actuele informatie vind je op Wandelnet. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.