Blauvac

Deze wandeling gaat vanaf onze camping naar het nabijgelegen stadje Blauvac. De start is over rustig asfalt, daarna gaat het de heuvels over en tussen de velden door naar het stadje. Dat blijkt op een heuvelrug te liggen, de laatste klim om bij het stadje te komen is echter het enige venijn.
Vanaf de wegwijzer aan de doorgaande weg volgen we de D5.

Onderweg een vervallen huis.

We pauzeren bij een fontein. Aan de andere kant van de weg nog twee drinbakken, vroeger voor de paarden. Nu zit de ene vol met vis en de andere wordt bewoond door een kikker. Wanneer het weer rustig is, maakt deze zijn aanwezigheid luid en duidelijk kenbaar.

Door de wijnvelden bereiken we Blauvac.

Het voetpad komt omhoog bij de Marie. Daarna is het plein bij de kerk de enige plek met wat open ruimte. Op het plein staat een grote MPV. Een bejaard echtpaar, met Amerikaans Veteranenpet stapt in en vertrekt. Waarschijnlijk is hij hier in de oorlog al eens eerder geweest.

We verlaten Blauvac bij het beeld van Maria. Terugkijkend zien we hoe het stadje boven de velden uit-torent. De boswegen worden naarmate we vorderen weer verhard. We lopen van veld naar veld, we schrikken van een zwijn dat oversteekt, maar dat was zeker ook van ons geschrokken. De schuur verderop die boven de windvang uitkomt zou zo een Romeinse wachttoren kunnen zijn.

Deze wandeling is ongeveer 10 km. De track van de wandeling vind je hier.