Dellhofen – Dichtelbach

Deze wandeldag een aardige etappe. We lopen verder van de Rijn af, na wat klimmen volgt er een lang stuk. Het venijn zit aan het einde. We hebben een aflooproute, berg op en berg af, van ongeveer 6 km om hij ons hotel te komen.

Het hotel in Dellhofen. We moesten voor het restaurant even de weg over. Dellhofen is een klein dorpje boven de oevers van de Rijn. Aan de rand van het dorp de herinnering aan de oorlog. Het toerisme is hier al lang, bordjes wijzen de weg. Onderweg komen we wel eens wat raars tegen. Deze keer een boomstronk met een gezicht en een zakdoek over het “haar”. Het grootste gedeelte van de wandeling zou door het bos gaan, maar niet al het bos dat als bos op de kaart staat, is er nog.

We volgen de markering van de Reinsteig en van de E3 (blauw kruis). Op het groene bordje de Ausoniusweg, van Bingen naar Trier. Dit stukje van de E8 wordt ons aangeboden door de Europese Unie.

Het stuk naar Dichtelbach lopen we om bij het hotel te komen en is geen E8. Het gaat door het bos, over de flanken van een heuvel. Onderweg nog een oude Amerikaanse basis. We zijn blij wanneer we Dichtelbach inlopen.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 20 km. De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.