Djurmo Klack

Een dagwandeling in de buurt van Sifferbo en Djurmo. De eerste wandeling was ook even wennen aan het Zweedse systeem van routes aangeven. Je ziet nl. een bordje met een bestemming en een kleur. Vervolgens volg je die kleur naar je bestemming, en zo verder. Meestal oranje overigens, maar soms ook een andere kleur. De Djurmo Klack is bekend omdat er een aantal grafheuvels uit de Bronstijd op liggen. Die stapel kleine steentjes is er daar één van. Maar het is wel bovenop de heuvel dus er was wel een mooi uitzicht. We lopen door een natuurreservaat, dus met bordjes met uitleg. Met wat moeite is het Zweeds redelijk te volgen.

Opvallend is het open bos op stukken van de wandeling. Hoewel het al weken niet geregend heeft véél mos, op de grond en in de bomen.

Ook is het nog steeds zo nat dat we blij zijn dat er her en der planken liggen. Waar je het bos uitkomt, op de weg, staan gelukkig weer richtingaanwijzers. We zijn nu bij een bergdorpje dat alleen in de zomer bewoond wordt. Het dorpje is opgebouwd uit houten huizen die geschilderd zijn in het traditionele rood, het Falun-rood. Het steekt behoorlijk af tegen het groen van de natuur. Erg mooi.

Deze wandeling is ongeveer 16km lang en is van richtingaanwijzer tot richtingaanwijzer gemarkeerd. De route route die wij liepen vind je hier. De route is afkomstig uit de gids Schweden van Rother. Deze gids is niet meer in druk. Rother heeft wel andere gidsen voor Midden Zweden.