Weesp – Naarden

We lopen van station Weesp naar station Naarden-Bussum. De wandeling start bij het station Weesp. Hier begint, zonder enig gevoel voor ceremonie het Waterliniepad. Elk bord of aanduiding ontbreekt weer.
Na het station volgt het pad een route door de oude stad van Naarden richting het eerste werk.
Na dit werk volg je de Vechtdijk naar Muiden, de Lange Muiderweg. Aan je rechterhand heb je dan uitzicht over de weilanden en polders, terwijl je langs de Vecht niet meer ziet dan de heggen, hekken en hagen van de woonarken. Soms leuk, maar op den duur wat saai.

Na het lawaai van de snelweg ga je het pittoreske plaatsje Muiden in.

Muiden is een watersportstadje en herbergt het Muiderslot. Alle gelegenheid voor het aanleggen bij een terrasje en het bekijken van de bootjes. Wij zijn met de museumjaarkaart even de tuin van het Muiderslot in geweest op zoek naar een rustig plekje dat daar ook niet was.
Nogmaals onder de snelwegdoor loop je een hele mooie graskade op die je weer uitzicht geeft over de velden. De kade gaat over in het pad om het Naardermeer en via een doorsteek door de buitenwijken van Naarden naar Vesting Naarden.
Naarden is in het Waterliniepad dé vesting die je tegenkomt. Alle bouwkundige eigenschappen van de forten die er nog gaan komen vind je hier terug.

Het pad voert je om de stad heen (in ongeveer 40 minuten). Maar het is natuurlijk ook de moeite waard om in de stad een terras aan te doen om de luxe van 't Gooi te aanschouwen.

Toen wij er liepen werd er weer druk gerestaureerd.
Je loopt Naarden Vesting uit via een camperparkeerplaats en langs een woonwagenkamp om vervolgens in het chique van Naarden terecht te komen. Geen reden om daar niet van de mooie huizen te genieten.
De luxe en uitstraling van Naarden vind je ook terug in het station. Prachtig.


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content07/20070824/20070824_Weesp_Naarden.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens

Gegevens wandeling:

  • Gelopen op 2007.08.24
  • Route: van station Weesp naar station Naarden – Bussum. Dit is het begin van het Waterliniepad.
  • Lengte: bijna 22 km.
  • Horeca: Weesp, Muiden, Naarden.
  • Beschreven in de gids van het Waterliniepad ISBN 9071068617
  • Reis: Begin en eindpunt zijn station NS. Dus dat is makkelijk. Eventueel Q-park bij Weesp.
  • GPS track.